Konstnärliga smyckesfilmer

Artistiska ljudfilmer / artvideos by Thomas Mandelstam

Stardust / Big Bang. Med en stor djupblå tanzanitring, en symbol för hur vår planet föddes ur ett moln av stardustpartiklar. Lets go to space and find out !

Minns ni när “tjock”tvn slogs av vi 12 tiden på kvällen och under hela natten visades stjärnornas krig eller som vissa sa “myrornas krig”, En robot känd från en tänkvärd teckand film sitter framför sin tv och njuter av myrornas krig,,,,,

Den gamla tvättstugan och ett junk smycke, alltid vackert trots sin ålder och utseende.

Live the moment. En påminnelse om hur snabbt ett liv kan försvinna. En resa på en motorväg kan ses som ett livs resa. Stark och vacker rider en vitguldring med rosa safier och med hjärta av solgul safir. Men ups…..då händer det…..

Fri som en fågel, blir den som frigör sig från tyngder och gör en resa för att möta en stark junkkvinna. Själens vandring från förtryck och osäkerhet till en stolt, stark och fri människa.

Lets go to Stardust, med inspiration från filmen “Contact” med Jodie Foster. Där hon beger sig ut i stardust och träffar sin döda pappa.

Ett smycke blir en rymdraket och drar iväg mot stjärnorna. Bon resa ! Enjoy the ride.

Ta mig dit jag aldrig varit förut, sägs till Taxi chuffören…… och snart är man i landet ICE AGE…

Vi har i år tusenden jagat och krigar för de små mynten. Men idag är de snart borta, vad innebär det, när den starkaste betydelsen för ett värde, inte finns längre som en tydlig symbol….

När en rubin och diamant ring snurrar snabbt på en ståltråd, kan det men fantasi, se ut som en vision av big bang…. eller……

Vi filmade nere vid stranden när en nyfiken bläckfisk dök upp, den var mycket intresserad av en junk ring Anna hade med sig. Den hade sett den på långt håll och kom nästan fram för att röra den, eller för at ta den ? Klok fisk har man hört.

Titta runt, det gjorde jag. På en utlands resa fick jag se, att under två segelbåtar i den lilla hamnen, låg två båtar på botten. Ingen hade brytt sig att ta upp dem. Så toppen på isberget, eller rättare sagt botten på isberget, blev en film om junk/skräp…..

AVATAR, BEYOND STARDUST……

Möter du en mamut, är rådet spring…….

JUNK FILM 2

Ett annorlunda diadem med en berättelse, silver, guld, diamanter, ädelstenar  och emalj målad bakgrund. Från spirited away……..

JUNKVISNING FRÅN FRAMTIDEN…..

The mega stardust collier