Sommar grön av avund

Världens äldsta ädelsten är zirkonen, den är från tiden då jorden bildades. Den är lite märklig och speciell, då den skapades under värme, tryck och radioaktivitet. Den finns i många färger, brun, blå, rosa, vit, men den gröna varianten är den sällsyntaste utav dem alla. Med mycket briljans användes dessa stenar under 1800 talet och bakåt som ersättning av diamanter. Gröna zirkoner över två varat är extremt sällsynt, men vi lyckades hitta en. Nästan 3 ct och med fängslade färg, briljans och lyster är den magisk. Den uppfattas inte som en smaragd eller som en grön turmalin utan mer som ett mellanting av hård grön diamant och grön granat(tzavorit) och dessa två ingår i det kubiska kristall systemet. Vacker som få gröna ädelstenar kan man inte mer än förundras över dess briljans och liv, inga 70 nyanser av grått eller brunt här. Ring skapad som en bukettkvist i 18k guld med vita briljanter som knoppar färdiga att brista…en hyllning till naturen och vår underbara sommar tid…

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *